Vés al contingut

Escriptura. Writing. Com fer-ho? (15)

20 Novembre 2012

Consells al escriptors que en Jon Winokur  inclou al seu Twitter . A nosaltres ens sembla un font d’idees i de bons consells, aquells que no fan la feina per sí sols, però que animen  a etar d’humor i amb ganes de posar-nos a escriure… que no és poca cosa !

..

Com veieu, ens aconsellen posar-nos-ho fàcil: si no som capaços d’escriure tot un capítrol, ens podem limitar a escriure una página. Si una pàgina encara ens supera, podem provar d’escriure un paràgraf, i si tot i així el paràgraf encara ens ve gran,  sempre podem recórrer a escriure una sola frase.
Si no trobem una frase en qüestió de segons… llavors  més val deixar-ho córrer definitivament!

.******
* * * * * * * * * *
..
Això és  una nova versió  de la  dita  que assegura que “La por a fer el ridícul mata”.  La contrapartida a mirar d’evitar de “morir” és que el treball esmerçat en imaginar bé una història, i després descriure-la  acuradament i de la  millor mnera possible, dóna com a fruit un resultat creatiu,
..
* * * * * * * * * *
..
Bé, sí, aquest deu ser un dels grans principis que cal seguir.  Ser capaços  de donar continuïtat a una idea començada i deixada en fase d’esborrany o de redacció inacabada. Cal seguir i anar fins al final.  Això és també, mutatis mutandi, el que se’ns  proposa el següent consell, a sota d’aquest.
* * * * * * * * * *
.
Cada idioma té la seva manera de dir el mateix: De mica en mica s’omple la pica. Més val una mica cada dia, escrita amb regularitat, que no pas paquets cratius irregulars… L’escriptura demana  rigor, voluntat i regularitat…
..
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: