Skip to content

Escriptura. Escritura. (3). Michel Houellebecq.

27 Setembre 2012

Michel Houellebecq.  Per què escriu?

(…) Quan se li pregunta ¿per què escriu? assegura murmurador i dubitatiu en el seu vell registre honest i maleït: «Perquè sóc vanitós, perquè busco els aplaudiments, perquè és divertit armar l’arquitectura d’una novel·la. ¿Quin és el sentit de tot això? No n’estic segur». L’artista pensa detingudament les seves respostes abans de formular-les sense que li importin els incòmodes i interminables silencis.
Contravenint la norma de no fumar en un lloc públic tancat es fuma dos cigarrets.  (…)

El Periódico.cat.  Houellebecq es posa poètic.  Dijous, 20 de setembre del 2012

Per conèixer millor a Houellebecq es pot consultar la sèrie de set videos al servidor Dailymotion  a propósit de l’obra que li va donar el Premi Goncourt de 2010 La carte et le territoire.

Michel Houellebecq . La carte et le territoire       |  2  |    |  |  |  |   |

La carte et le territoire  / La carta y el territorio  es per a mi una de les millors novel·les que he llegit els darrers anys. Per això em permeto de recomanar-la a tots els lectors.  Evidentment els gustos són sempre un cosa personal i no puc garantir que agradarà a tothom, a tant no arribo. Però són moltes les veus de totes les tendències i colors que es posen d’acord per considerar aquest Goncours 2010  com una grandíssima novel·la.

*********************************************

Anuncis
2 comentaris leave one →
 1. Esilleviana permalink
  27 Setembre 2012 21:35

  M. Houllebecq “Es un antropólogo vestido de cínico que en esta ocasión endosa un estupendo traje de madurez. Prescinde de alardes efectistas, sienta cátedra en el sillón del presente imaginando el futuro y solventa su asunto con elegancia”.

  Buena lectura en tu casa.

  saludos

  • 27 Setembre 2012 21:48

   Hola, Esilleviana,

   Me leí muy a fondo su libro y he releído muchos pasajes. Quería escribir una serie de tres posts largos y tendidos sobre la obra porqwue me interesaba casi todo lo que ahí incluía…
   Busqué fotos de Gates y Jobs, de Palo Alto, de Koons y de Z y de sus obras artísticas, de las zonas geográficas que describe…

   Dejándome empujar por veleidades que me desvían de acabar cosas que empiezo (y no termino) no terminé la serie, pero lo haré.

   Me extraña ver lo que le cuesta hablar seguido. En esa entrevista sobre su obra, se ve claramente que padece de una “dislexia” o que sufre un décalage entre lo que piensa y lo que dice. A veces hasta 10 segundos antes de empezar a soltar la frase que está cociendo en su cabeza.

   Me leí también Plateforme , pero para mi, en esta La carte et le territoire todo me seduce.

   ___________________

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: